search

Bestuur Nederlandse Hypertensie Vereniging

Het bestuur wordt gevormd door:

Dr. Wilko Spiering, voorzitter

//internist-vasculair geneeskundige, UMC Utrecht//

Wilko Spiering heeft gestudeerd in Maastricht en deed daar ook zijn promotie-onderzoek en een groot deel van zijn opleiding tot internist. Sinds 2006 is hij als staflid verbonden aan de afdeling Vasculaire Geneeskunde van het UMC Utrecht.

dr. Wilko Spiering
dr. Wilko Spiering

Dr. Bert-Jan van den Born, secretaris

//internist-vasculair geneeskundige, Amsterdam UMC, locatie AMC, Amsterdam//

Bert Jan heeft gestudeerd in de Universiteit van Amsterdam (UVA) en is in 1998 Cum laude afgestudeerd. In het AMC heeft hij de opleiding tot internist-vasculair geneeskundige gevolgd. In 2007 is hij gepromoveerd (Epidemiologie en Pathofysiologie van Maligne Hypertensie). Hij geeft colleges aan de UVA en is sinds 2017 opleider Vasculaire Geneeskunde aan het AMC.

dr. Bert-Jan van den Born
dr. Bert-Jan van den Born

Prof. dr. Bram Kroon, penningmeester

//internist-vasculair geneeskundige, MUMC+, Maastricht//

Bram Kroon heeft geneeskunde gestudeerd in Nijmegen en zijn opleiding tot internist gevolgd. Hij is daar in 1996 gepromoveerd op LDL aferese bij moeilijk behandelbare vetstofwisselingsstoornissen. Sinds 1996 is hij werkzaam als hypertensie specialist aan het UMC+ te Maastricht, al geruime tijd opleider in het aandachtsgebied Vasculaire Geneeskunde aldaar. In 2016 is hij in Maastricht benoemd tot hoogleraar Vasculaire Geneeskunde, zijn onderzoek richt zich op moeilijk behandelbare hypertensie patiënten.

prof. dr. Bram Kroon
prof. dr. Bram Kroon

Dr. Talip Tumkaya

//Kaderarts Hart- en Vaatziekten, huisartsenpraktijk Parkhof, Maassluis//

Talip heeft gestudeerd in Rotterdam, is afgestudeerd als basisarts in 1993. Gepromoveerd op de afdeling Immunologie in 1997. Tussen 1997 en 2000 is hij ANIOS Interne Geneeskunde geweest en van 2000 tot 2003 in opleiding tot huisarts. Sinds 2004 werkt hij als huisarts in Maassluis. Sinds 2012 is hij kaderhuisarts hart -en vaatziekten.

dr. Talip Tumkaya
dr. Talip Tumkaya

Mevr. Anna van Ittersum, MSc

//Verpleegkundig specialist, Haaglanden MC, Den Haag//

Anna van Ittersum is gestart als A-verpleegkundige en is vanaf 2002 werkzaam geweest in de acute zorg (SEH, ambulance en Meldkamer ambulance). In 2011 heeft ze de overstap gemaakt naar de hypertensie polikliniek in Haaglanden MC. Ze heeft de masteropleiding tot verpleegkundig specialist gevolgd aan de Hogeschool van Leiden.

mevr. Anna van Ittersum, MSc
mevr. Anna van Ittersum, MSc

Dr. Mariëlle Krekels

//internist-nefroloog, Zuyderland MC//

Mariëlle Krekels heeft gestudeerd in Rotterdam waarna ze gepromoveerd is aan de universiteit van Maastricht op (Patho)physiology of the renin-angiotensin: relationships with sodium balance in 1996. Nu werkt ze als internist-nefroloog in het Zuyderland MC in Sittard.

dr. Mariëlle Krekels
dr. Mariëlle Krekels

Prof.dr. Jan Danser

//Farmacoloog, Erasmus MC, Rotterdam//

Jan Danser heeft farmacie gestudeerd in Amsterdam. Na zijn promotie in Rotterdam (1992) werd hij in 2004 hoofd van de afdeling Farmacologie. Zijn onderzoek richt zich vooral op het renine-angiotensine-aldosteron systeem, waarop veel bloeddrukverlagende middelen aangrijpen. Hij geeft ook farmacotherapie-onderwijs aan studenten Geneeskunde.

prof. dr. Jan Danser
prof. dr. Jan Danser