search

Bloeddrukmeters

Welke bloeddrukmeters zijn geschikt?

Er zijn in Nederland verschillende bloeddrukmeters te koop. Niet alle bloeddrukmeters zijn gevalideerd en betrouwbaar. Belangrijk is om een bloeddruk meter te kopen die gevalideerd is, deze validatie wordt getest door Dabl, link. Deze organisatie test bloeddrukmeters wereldwijd met verschillende internationale testprotocollen, link . Op deze site vindt u ook de geteste bloeddruk meters voor

De beoordeelde bloeddrukmeters staan als volgt gewaardeerd:

Kies bij voorkeur een bovenarmmeter uit de groene categorie. Niet alle bloeddrukmeters op de Dabl-lijst zijn in Nederland verkrijgbaar. U kunt een meter aanschaffen via grotere apotheken, thuiszorgwinkels, medische groothandels en verschillende web shops. Controleer of ze op de lijsten van Dabl staan; link.

Onze voorkeur is om de bloeddruk te meten om de bovenarm, maar tegenwoordig zijn er ook verschillende gevalideerde pols bloeddrukmeters verkrijgbaar die geschikt zijn voor mensen met een afwijkende anatomie, een conische bovenarm of morbide obesitas.

Manchet maat

Om een goede bloeddruk te meten is de manchet maat ook van belang een te grote maat geeft een onderwaardering van de bloeddruk en een te kleine een overwaardering van de bloeddruk.

Meet de omtrek van de bovenarm en kies de geschikte manchet maat. De maten staan aangegeven op de manchetten: Small 12-22cm - Medium 22-32cm - Large 32-42cm - Extra Large 42-52cm

Meer informatie over het thuis bloeddruk meten: zie onze pagina Bloeddruk meten