search

Bestuur Nederlandse Hypertensie Vereniging

Het bestuur wordt gevormd door:

Dr. Wilko Spiering, voorzitter

Internist-vasculair geneeskundige, UMC Utrecht

Wilko Spiering heeft gestudeerd in Maastricht en deed daar ook zijn promotie-onderzoek en een groot deel van zijn opleiding tot internist. Sinds 2006 is hij als staflid verbonden aan de afdeling Vasculaire Geneeskunde van het UMC Utrecht.

dr. Wilko Spiering
dr. Wilko Spiering

Dr. Bert-Jan van den Born, secretaris

Internist-vasculair geneeskundige, Amsterdam UMC, locatie AMC, Amsterdam

Bert Jan heeft gestudeerd in de Universiteit van Amsterdam (UVA) en is in 1998 Cum laude afgestudeerd. In het AMC heeft hij de opleiding tot internist-vasculair geneeskundige gevolgd. In 2007 is hij gepromoveerd (Epidemiologie en Pathofysiologie van Maligne Hypertensie). Hij geeft colleges aan de UVA en is sinds 2017 opleider Vasculaire Geneeskunde aan het AMC.

dr. Bert-Jan van den Born
dr. Bert-Jan van den Born

Dr. Talip Tumkaya, penningmeester

Kaderarts Hart- en Vaatziekten, huisartsenpraktijk Parkhof, Maassluis

Talip heeft gestudeerd in Rotterdam, is afgestudeerd als basisarts in 1993. Gepromoveerd op de afdeling Immunologie in 1997. Tussen 1997 en 2000 is hij ANIOS Interne Geneeskunde geweest en van 2000 tot 2003 in opleiding tot huisarts. Sinds 2004 werkt hij als huisarts in Maassluis. Sinds 2012 is hij kaderhuisarts hart -en vaatziekten.

dr. Talip Tumkaya
dr. Talip Tumkaya

Mevr. Anna van Ittersum, MSc

Verpleegkundig specialist, Haaglanden MC, Den Haag

Anna van Ittersum is gestart als A-verpleegkundige en is vanaf 2002 werkzaam geweest in de acute zorg (SEH, ambulance en Meldkamer ambulance). In 2011 heeft ze de overstap gemaakt naar de hypertensie polikliniek in Haaglanden MC. Ze heeft de masteropleiding tot verpleegkundig specialist gevolgd aan de Hogeschool van Leiden.

mw. Anna van Ittersum, MSc
mw. Anna van Ittersum, MSc

Dr. Mariëlle Krekels

Internist-nefroloog, Zuyderland MC, locatie Sittard/Geleen

Mariëlle Krekels heeft gestudeerd in Rotterdam waarna ze gepromoveerd is aan de universiteit van Maastricht op "(Patho)physiology of the renin-angiotensin: relationships with sodium balance" in 1996. Nu werkt ze als internist-nefroloog in het Zuyderland MC in Sittard.

mw. dr. Mariëlle Krekels
mw. dr. Mariëlle Krekels

Prof.dr. Jan Danser

Farmacoloog, Erasmus MC, Rotterdam

Jan Danser heeft farmacie gestudeerd in Amsterdam. Na zijn promotie in Rotterdam (1992) werd hij in 2004 hoofd van de afdeling Farmacologie. Zijn onderzoek richt zich vooral op het renine-angiotensine-aldosteron systeem, waarop veel bloeddrukverlagende middelen aangrijpen. Hij geeft ook farmacotherapie-onderwijs aan studenten Geneeskunde.

prof.dr. Jan Danser
prof.dr. Jan Danser