search

Welke bloeddrukmeter?

Welke bloeddrukmeters zijn geschikt?

Er zijn in Nederland verschillende bloeddrukmeters te koop. Niet alle bloeddrukmeters zijn gevalideerd en betrouwbaar. Belangrijk is om een bloeddrukmeter te kopen die gevalideerd is.

STRIDE BP is een internationale wetenschappelijke non-profit organisatie opgericht door hypertensie-experts met als missie het verbeteren van de nauwkeurigheid van bloeddrukmeting en de diagnose en het beheer van hypertensie. STRIDE BP biedt internationale richtlijnen en oefenhulpmiddelen voor de methodologie en technologie voor nauwkeurige bloeddrukevaluatie volgens de nieuwste wetenschappelijke gegevens.

Wetenschappelijke structuur

STRIDE BP wordt bestuurd door een Executive Management Board en een Wetenschappelijke Adviesraad bestaande uit 24 experts uit 16 landen op alle 5 continenten die allemaal erkende autoriteiten zijn in cardiovasculaire geneeskunde, hypertensie en bloeddrukmeting. STRIDE BP is een non-profit organisatie die zal samenwerken met de European Society of Hypertension, de International Society of Hypertension en de World Hypertension League.

Kijk of de meter die u wilt aanschaffen beoordeeld is door StrideBP.

Onze voorkeur is om de bloeddruk te meten om de bovenarm, maar tegenwoordig zijn er ook verschillende gevalideerde pols bloeddrukmeters verkrijgbaar die geschikt zijn voor mensen met een afwijkende anatomie, een conische bovenarm of morbide obesitas.

Manchet maat

Om een goede bloeddruk te meten is de manchet maat ook van belang: een te grote maat geeft een onderwaardering van de bloeddruk en een te kleine een overwaardering van de bloeddruk.

Meet de omtrek van de bovenarm en kies de geschikte manchet maat. De maten staan aangegeven op de manchetten: Small 12-22cm - Medium 22-32cm - Large 32-42cm - Extra Large 42-52cm.

Meer informatie over het thuis bloeddruk meten: zie onze pagina bloeddruk

Bloeddrukmeters geschikt voor thuismeting te koop in Nederland (dec. 2018)

Beurer BM27, BM28, BM35, BM44, BM45, BM47, BM55, BM58, BM66, BM85, BM95

Braun BP6000, BP6100, BP6200, BUA5000, BUA7200

Inventum BDA432, BDA632

Microlife BP A1 easy, BP A2 basic, BP a2 Classic, BP A6 PC, BPA100 plus, BP A150Afib**, WatchBP home

Omron EVOLV, M2, M2 basic, M3 Comfort, M3 IT, M6 comfort, M6 AC, M& Intelli IT, M10 IT,

Qardio Qardioarm

Op de website van de Hartstichting vind u via deze link de lijst van deze bloeddrukmeters, onderaan de pagina..